LITE TIPS

2012-07-18 | 20:00:00
 
-fota när du är på humör för det, du kommer då lägga ner dig mer i vad du gör och bilderna kommer bli bättre
 
-om du ska fota porträtt, fota då vänner som är bekväma framför kameran först. det kommer bli mycket lättare då
ifall man är osäker. sedan kan man börja fota folk man inte känner om man vill såklart. haha
 
-man behöver inte fota en hel dag eller flera timmar, det kan räcka med att fota i en halvtimme och vara nöjd sen, jag brukar fota michelle ibland och vi är inte ute alls länge.
 
-lär dig fota manuellt. klicka här för bra förklaring
 
-efteredigering kan göra bilder väldigt mycket bättre. här nedan är ett exempel på det. så tänk på att redigera bilder innan ni bara slänger upp dom på bloggen eller facebook eller vart ni nu brukar lägga upp era bilder.
-om du tycker det är kul att fota men tycker att du tar "dåliga" bilder. anledningen varför du tycker att du tar dåliga bilder är för att du jämför dina bilder med andras bilder. men det man måste tänka på är att den man kanske jämför med har tagit kort länge och har tränat mycket. saken är att man blir inte bra på att fota bara sådär! övaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, övaövaöva. 
 
-om du ska fota inomhus, fota nära fönster! då kommer det in ljus genom fönstret. och ljus i bilder är fint, och det blir bättre kvalite. det är därför jag gillar att fota utomhus oftast! om det inte är direkt solljus, då hatar jag det. blir så fula skuggor då.
 
-försök komma på vad du tycker är kul att fota, är det kanske macro? (alltså närbilder), eller porträtt, natur, sport osv? och försök utvecklas mer i just det du tycker är kul att fota! du kanske gillar att fota precis allt? 
 
-när du ska fota något, försök att inte ha för röriga bakgrunder, det kan ta fokus från det viktiga i bilden. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback