hur ska man kunna veta, om inget sägs högt längre.

2012-03-21 | 00:15:45

we<3it
Kommentarer
Postat av: Cat

Hej! Tänkte svara på en kommentar du ställde hos Foki:



Vilket objektiv du ska ha beror helt på vad du tänkt använda det till. Alla tre är Canons egna objektiv, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för att något ska gå fel (alltså att de inte passar, förlorar kontakt med kameran etc. Det gjorde mitt Tamron ofta!) och Canons egna är väldigt skarpa.



18-135 är ett bra vidvinkel-telezoom, med den har du väldigt mycket möjligheter och skulle nog kunna fotografera det mesta; allt från landskap till porträtt. Närbilder kan funka, men du har en halvmeters närgräns så det är inte det ultimata. Dock är bländaren på ca f/3,5, så du får inte så mycket bokeh och behöver bra ljusförhållanden och kanske höga ISO-tal. 3,5 är ändå ganska bra, så det är ingen fara så länge du inte ska fota i ett mörkt rum. Bildstabilisatorn gör upp för den lilla bländaren.



24-105 är ett L-objektiv, vilket betyder att den är lite skarpare på detaljer än övriga objekiv. Den här går också bra att använda till i stort sett allt, då den har så stort omfång. Dock inte lika vidvinklig som förra objektivet, men antagligen är den desto skarpare i kanterna, vilket ofta är något som vidvinkelobjektiv har svårt med.



28-300 är ett vidvinkel-teleobjektiv, jag tror att det är något liknande den som Ricky använder. Den kan du använda till i stort sett allt och är ett bra allaround-objektiv.



Alla tre är väldigt bra, men som sagt så beror det på vad du ska fota. 28-300 kan vara lite extremt, men är det prisvärt kan du köra på det. Annars tycker jag personligen att 18-135 är ett jättebra val. Lycka till :)

2012-03-21 @ 10:45:34
URL: http://mypandahero.wordpress.com
Postat av: emmys

^haha hejhej foki..

HÖRRUU snart hoppar jag ur skinnet, upp med ilder från i lrdags din körv, tack på förand

2012-03-21 @ 19:30:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback